Despre blog

Daca esti trezit...vei intelege.

duminică, 8 august 2010

Carnea de vita clonata a intrat pe piata

FSA(Agentia UK a Standardelor Alimentare) a anuntat de curand ca carnea unei vaci clonate a aparut deja pe piata,pe rafturile magazinelor.
In conformitate cu un raport recent al BBC,un fermier din UK a cumparat embrioni de taur din USA,a imperecheat animalele si a vandut una dintre ele in iulie 2009.Raportul confirma ca Steven Innes,fermierul in cauza,a facut asa ceva in conformitate cu legea.
"Ne-am informat din timp daca acest lucru era legal la acea vreme si am constatat ca nu era nici o problema",a explicat el intr-o declaratie de presa."Am actionat in cunostiinta de cauza in toate privintele si am fost cu totul de acord cu decizia autoritatilor",mai spune fermierul.
In continuare, acesta mai spune ca guvernul britanic a autorizat in mod expres ca animalele(clonate) sa intre in  lantul alimentar.Totusi,o ancheta e in desfasurare deoarece Innes nu a anuntat propriu-zis autoritatile  despre carnea clonata,si nici nu a etichetat-o in mod corespunzator atunci cand a vandut-o,doua infractiuni foarte serioase.
Tim Smith,seful FSA,a raspuns mass-mediei ca el nu este ingrijorat ca aceasta carne clonata intra pe piata,doar ca legile europene le cer celor care aprovizioneaza pietele(magazinele,super-marketurile...)sa aiba aprobari adecvate sub "noile" reguli universale ale alimentelor(Codex Alimentarius) inainte de a fi vandute consumatorilor.
Smith a mai spus deasemenea ca toti  consumatorii merita sa stie originea mancarii pe care o cumpara.
FDA(Federatia de Administrare a Hranei si Medicamentelor) declara in 2008 ca laptele si carnea care provin de la animale clonate sunt sigure pentru consumul oamenilor.Companiile biotehnologice au inceput sa creeze de atunci animale clonate ,cu scopul expres de a mari cantitatea de lapte si carne care se vinde populatiei.

Sursele acestei stiri :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu