Despre blog

Daca esti trezit...vei intelege.

marți, 21 iunie 2011

Fapt adevarat : un ingredient comun din painea comerciala e derivat din par uman adus din China

hair

Daca citesti ingredientele de pe un ambalaj de paine,vei gasi un ingredient numit L-cysteine (http://en.wikipedia.org/wiki/L-cysteine),un aminoacid neesential adaugat la multe produse ca un conditionator al aluatului,grabind procesul de procesare industriala.De obicei nu se adauga direct in faina de pe rafturi,dar se poate gasi in produsele pe baza de paine ,aluat ca aluatul de pizza,franzele mici(bread rolls) si produsele de patiserie.
In timp ce o parte din L-cysteine e sintetizat direct in laboratoare,restul e extras dintr-o sursa ieftina,naturala si abundenta: parul uman.Parul e dizolvat in acid iar L-cysteine e izolat printr-un proces chimic care apoi e impachetat si trimis la producatorii de paine si alte produse pe baza de paine.In afara de parul uman,alte surse de L-cysteine includ penele gainilor si ratelor,coarnele vitelor si produse pe baza de petrol.Majoritatea parului din care se extrage L-cysteine provine de pe podelele frizeriilor  si saloanelor din China.
Gandul de a manca par dizolvat ii poate scarbi pe unii oameni,majoritatea consumatorilor din Vest(englezi,americani...) nu prea obiecteaza si nu prea le pasa de asta.Pentru evrei si arabi,totusi,produsele pe baza de par uman pun destule probleme.Arabilor le este interzis sa manace orice este derivat din corpul uman,si multi rabini interzic consumarea parului.Chiar rabinii care permit consumarea parului,ar interzice asta daca ar sti ca provine de la oameni morti(dezgustator!!!)-iar majoritatea acestui ingredient vine din China,unde e chestionabil felul de prelucrare si obtinere a multor produse.

Sursa : 25 Amazing Facts About Food,scrisa de Mike Adams si David Guttierez.Acest raport dezvaluie lucruri surprinzatoare despre alimente , de unde provin ele si mai ales ce e bagat in ele.Descarcati raportul aici :
http://www.naturalnews.com/RR-25_Amazing_Facts_About_Food.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu